Fusion

Hos Renewtech faciliterede vi en del af kulturprocessen, da de allerede havde besluttet sig for at opkøbe en afdeling i Holland inden for samme felt. Havde vi været med i den indledende due diligence fase, kunne vores værktøjer også have været brugt til at vurdere, OM de kultur- og ledelsesmæssigt var et godt match.  

Ledelsen vurderede, AT der var et godt kulturmatch og kunsten var nu at sikre, at det nye fælles tredje også blev stærkt. Flowet i processen var følgende: 

Afspil video

01

Vi bad hele ledergruppen – både i DK og Holland – om at udfylde en engelsk PCI-teamanalyse. Målet var to-sidet: 1) give dem et indtryk af PCI-teamanalysen inden resten af organisationen skulle besvare den og 2) give dem en følelse af, hvordan de hver især vægtede de forskellige elementer i et godt team. 

02

Et online møde, hvor vi introducerede dem for vores kulturbetragtninger og brugte vores teamhjul som dialogmodel på basis af den udfyldte PCI-teamanalyse. Vi lavede en miniworkshop online, så de kunne afprøve det på egen krop, inden de skulle stå på mål for det ift. resten af organisationen ved det forestående kick-off i Amsterdam.  

03

Udsendelse af PCI-teamanalysen til hele organisationen, så de kunne få klarhed over, hvor tæt de lå kulturmæssigt samt skabelse af en kulturbaseline som rettesnor for det nye fælles tredje. 

04

Vi faciliterede deres kickoff i Amsterdam, hvor hele organisationen mødte hinanden for allerførste gang. Vi blev alle modtaget med den røde løber, guldballoner og varme håndtryk. Med intro fra CEO Bjarne Aarup og lidt ord om ledelsens proces og understregning af, at ledelsen har stor fokus på en succesfuld kulturel integration, fik vi 2 timer sammen med gruppen.  

De fik en indflyvning til kulturbevidsthed og det gode team, inden vi gik i 11 blandede grupper – hver især samlet om vores teamhjulsmodel. Dét, de skulle snakke om var: ‘Hvad er det vigtigste, vi tager med os fra vores eksisterende kultur ind i det nye?’ Udover at uddybe deres valg, skulle de også eksemplificere det og indsamle historierne, så ledelsen kan bruge inputtet til at sikre de vigtige værdier fremadrettet. Efter dialogprocessen fik de samlet en tilbagemelding på deres PCI-måling, og de fik blik for, hvor mange fællestræk, de faktisk har. 

05

Næste skridt er igangsættelse af en lederuddannelse, hvor de bliver certificeret i at afvikle kulturseancer selv fremadrettet. Desuden laves der et internt akademi ud fra flere af vores modeller som en decideret ledelsesuddannelse, der strækker sig over 30 måneder. En del af dette forløb er opbygningen af et internt online akademi med deres egen visuelle profil, der sikrer forankring internt samt evnen til at on-boarde nye ledere fra eventuelle fremtidige opkøb. 

06

Vores modeller og PCI-målinger er også tænkt til at skabe fundamentet for en kommende People Culture afdeling (HR).